SVEN ORNELIS

Radio

Elke dag tussen zes en negen

Sven Ornelis kun je elke werkdag tussen zes en negen horen op de Vlaamse zender Joe.

Hij maakt er samen met Anke Buckinx de ochtendshow tussen zes en negen.

Overzicht van de radioweek

Elke ochtend is er om kwart voor acht een speciale rubriek op Joe. Op maandag mag een bekende sportliefhebber drie medailles uitreiken aan de meest markante sportfiguren van het voorbije weekend. Op dinsdag mag een bekende Vlaming eens een minuutje klagen over iets wat hem erg irriteert. Op woensdag geven Sven en Anke tips om geld te besparen in "Pure Winst". Donderdagochtend is er "passionele donderdag" waarin Anke en Sven een bekende liefdesscène naspelen en waarbij je een passioneel weekendje weg winnen kunt. Op vrijdag zingen Sven en Anke samen met Urbanus over de actualiteit van de afgelopen week in "Ge Moogt naar huis gaan."

“De Joe-luisteraars elke dag vrolijk wakker maken en met de juiste muziek en actue naar het werk begeleiden, dat is de bedoeling.”

Wikipedia over Sven…

Bij Radio 2 leerde hij van Michel Follet de kneepjes van het vak. Toen hij net 18 jaar werd mocht hij Follet vervangen tijdens zijn vrijdagochtendshow "Dag En dauw" in de zomervakanties. Hij maakte ook reportages vanuit Namen voor het radioprogramma "Kop Of Flet". Toen Michel Follet de overstap maakte naar Donna volgde Sven Ornelis ook. Daar presenteerde hij onder meer de "Ultratop" en zijn dagelijkse "Bumpershow".

In 2000 presenteerde Sven Ornelis samen met Erwin Deckers de Deckers en Ornelis Ochtendshow op Radio Donna. Hoewel de ochtendshow maar 8 maanden op Donna heeft gelopen, was ze wel enorm populair. Beide heren kregen en grepen in 2001 de kans om het eerste commerciële radiostation van Vlaanderen mee op te richten: Q-music. Samen met nieuwslezeres Maite Goossens presenteerden Erwin en Sven acht jaar lang dezelfde ochtendshow. In september 2008 besloot Erwin Deckers er een punt achter te zetten. Sindsdien presenteert Sven Ornelis het ochtendblok samen met Kürt Rogiers en werd het programma omgedoopt tot Ornelis en Rogiers Showtime. In 2014 kreeg Kürt z'n eigen programma tussen 12u en 13u en werd Maarten Vancoillie de vaste co-presentator van Sven in Ornelis & Vancoillie. Na eren jaartje presenteren tussen 9 en 12 op Q is Sven sinds september 2016 weer elke ochtend op zijn vertrouwde radiostek te horen: in de ochtend, tussen zes en negen, maar nu op JOE, samen met de sympathieke Anke Buckinx.

Naar aanleiding van 100 jaar radio voerde de VRT in 2014 een grootschalig onderzoek uit. Lutgart Simoens werd verkozen tot beste radiofiguur van de afgelopen decennia. Simoens wordt in de top 10 gevolgd door Sven Ornelis.[1]

 

Meer info over het radiowerk van Sven Ornelis op www.joe.be